Opcje przeglądania
bez glutenu
bez skrobi pszennej
bez laktozy
bez dodatku cukru
bez drożdży
bez soi
bez jaj
bez orzechów
bez sezamu
bez łubinu
wegańskie
PKU (niskobiałkowe)
koszerne
Cena
  • od
    do

Mąka w diecie niskobiałkowej

        Dieta opierająca się na produktach niskobiałkowych to dieta lecznicza, która jest przeznaczona przede wszystkim dla osób zmagających się z niewydolnością nerek i wątroby. Osoby na diecie niskobiałkowej nie muszą rezygnować z wypieków i dań przygotowywanych na bazie mąki. Producenci żywności specjalistycznej zadbali o to, aby na rynku pojawiła się również mąka niskobiałkowa. Dzięki mące bez białka można przygotować choćby naleśniki, gofry, makaron, a także upiec ulubione ciasto czy chleb. Mąki niskobiałkowe są również wolne od glutenu, dzięki czemu mogą być bezpiecznie spożywane przez osoby chore na celiakię i nietolerujące glutenu. Mąka pszenna niskobiałkowa jest wówczas oparta na skrobi pszennej bezglutenowej.

 

Mąka o niskiej zawartości białka – jaką wybrać?

        W asortymencie naszego sklepu dostępne są mieszanki mąk niskobiałkowych, które są niezastąpione przy wypiekach chleba, bułeczek, drożdżówek i ciasteczek. Znajdziemy tam zarówno uniwersalne mieszanki mąk, jak i dedykowane konkretnym wypiekom. Dużym zainteresowaniem cieszy się mąka bezbiałkowa do ciasta kruchego, mąka na ciasto pierogowo-naleśnikowo-makaronowe, a także koncentrat mąki krakowskiej.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper Premium