Płatności:

Dostawa:

Mąka bezglutenowa – rodzaje mąk bez glutenu

      Mąka stanowi podstawowy składnik wielu popularnych dań. Wykorzystujemy ją do przygotowania między innymi: pierogów, naleśników, gofrów, ciast i ciasteczek. Osoby chore na celiakię i nietolerujące glutenu muszą korzystać z mąk bez zawartości glutenu. Do wyrobu różnych smakołyków można wykorzystać mąki bezglutenowe np. owsianą, kukurydzianą, jaglaną, gryczaną czy ryżową. Mąki bezglutenowe cechuje duża różnorodność smaku, zapachu, sposobu wykorzystania oraz wyrobów, które się z nich otrzymuje. Mąki bez glutenu różnią się też wartością odżywczą i właściwościami zdrowotnymi. Wyroby otrzymywane z mąki bezglutenowej są smaczne i mają wyższą wartość odżywczą niż te z mąki pszennej i są doskonałym urozmaiceniem diety bezglutenowej.

 

Mąka Gryczana Biała Bezglutenowa 500g Grano Mąka Gryczana Biała Bezglutenowa 500g Grano
Producent: GRANO
Cena: 8,77 zł
zobacz więcej

Co można przygotować z mąki bezglutenowej?

      Mąka bez glutenu może być użyta do pizzy, na pierogi czy do wypieku chleba. W naszym bezglutenowym sklepie internetowym można znaleźć mąki, które idealnie sprawdzą się do przygotowania pysznych dań bezglutenowych. Mąka bezglutenowa na pizzę, dzięki której ciasto będzie smaczne i chrupiące to choćby mąka ryżowa bezglutenowa, a także mąka kukurydziana bezglutenowa. Mąki bezglutenowe na chleb najlepiej mieszać ze sobą w różnych proporcjach. Mąka bezglutenowa na chleb, dzięki której pieczywo będzie wilgotne to choćby mąka gryczana bezglutenowa oraz mąka owsiana bezglutenowa. Do przygotowania pierogów bezglutenowych można wykorzystać także mąkę jaglaną bezglutenową lub skrobie bezglutenowe, np. skrobia pszenna bezglutenowa. Skrobia bezglutenowa dostępna jest również w postaci skrobi kukurydzianej bezglutenowej, skrobi ryżowej bezglutenowej, skrobi tapiokowej bezglutenowej, a także skrobi ziemniaczanej bezglutenowej.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
;
Sklep internetowy Shoper Premium