
Producent
-
BEZGLUTEN SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (12)
-
FIRMA \"DEK\" KNAPEK EDWARDII.B&K s.c (4)
-
GFS POLAND SP. Z O.O. (5)
-
GLUTENFREE24 SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA (15)
-
INCOLA (5)
-
KULTOWE ZDROWIE (3)
-
PERFECT SALES PIOTR URBANOWICZ (1)
-
PIEKARNIA HERT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (3)
-
PUTKA Sp. z o.o. (4)
-
SCHAR (7)
-
Zakład Piekarniczo-Cukierniczy GLUTENEX Spółka z o.o. (8)
bez glutenu
bez skrobi pszennej
bez laktozy
bez dodatku cukru
bez drożdży
bez soi
bez jaj
bez orzechów
bez sezamu
bez łubinu
wegańskie
Dostępność
Cena
-
od
do
Płatności:
Dostawa:
Chleb bezglutenowy – co warto wiedzieć?
Eliminacja chleba na diecie bezglutenowej wcale nie jest konieczna. Wystarczy tylko wybrać chleb bez glutenu – a jest w czym wybierać! Czym kierować się przy wyborze chleba bezglutenowego? Najważniejsze, aby miał on znak przekreślonego kłosa, który gwarantuje bezpieczeństwo tego produktu dla osób chorych na celiakię i wrażliwych na gluten. Szeroki wybór chlebów bezglutenowych na rynku, zaspokoi wymagania każdego klienta. W naszym asortymencie są różnego rodzaju gotowe chleby bezglutenowe, a także specjalne mieszanki mąk do wypieku pieczywa bezglutenowego – na przykład chleb bezglutenowy Celiko. Chleb bezglutenowy można również upiec samodzielnie, choćby z mąk jednorodnych lub kaszy czy ziemniaków – na przykład chleb z kaszy jaglanej bezglutenowy oraz chleb bezglutenowy z ziemniakami.

Chleb bez glutenu – jaki wybrać?
Baza produktów żywności bezglutenowej poszerza się z roku na rok. Zauważalne jest to szczególnie w przypadku pieczywa bez glutenu. Producenci poszerzają ofertę chlebów bezglutenowych, dzięki czemu osoby chore na celiakię i wrażliwe na gluten mogą próbować nowych smaków. Wśród tego typu bezglutenowych produktów można wybierać między chlebem bezglutenowym z ziarnami, nasionami, orzechami, a nawet bakaliami. Można wyróżnić także niezwykle pożywny chleb bezglutenowy z mąki gryczanej oraz chleb owsiany bezglutenowy. Warto podkreślić, że chleb bezglutenowy gryczany, w odróżnienia np. od pszenicy, żyta czy owsa, zawiera dużo więcej błonnika oraz białka. Dużą popularnością, szczególnie wśród dzieci, cieszą się chleb bezglutenowy jaglany oraz chleb bezglutenowy kukurydziany. W wersji bez glutenu można także przygotować chleb bananowy. Wykorzystując zapas dojrzałych bananów można przygotować niezwykle smaczny i naturalnie słodki chleb bananowy bezglutenowy. Z pewnością przypadnie on do gustu zarówno najmłodszym smakoszom, jak i osobom dorosłym.