Mąka Jednoskładnikowa Biała Fasola Bezglutenowa 400g Extrudo
Opis
Mąka Jednoskładnikowa Biała Fasola Bezglutenowa 400g Extrudo
Mąka z białej fasoli od firmy Extrudo została opracowana z myślą o osobach ze specjalnymi potrzebami żywieniowymi. To produkt w 100% bezglutenowy, dzięki czemu może być bezpiecznie spożywany przez osoby chore na celiakię i nietolerujące glutenu. W składzie znajdziemy wyłącznie mąkę z białej fasoli – bez konserwantów, ani sztucznych dodatków. Z mąki z białej fasoli można przyrządzić wiele smacznych i pożywnych potraw. Jako produkt wysokobiałkowy, wysokobłonnikowy i bezglutenowy stanowi zasadnicze urozmaicenie współczesnej diety.
Składniki:
100% mąki z białej fasoli
Informacja o wartości odżywczej 100 g:
Wartość energetyczna 1226 kJ / 294 kcal
Tłuszcze 2 g
Nasycone kwasy tłuszczowe 0,6 g
Węglowodany 47 g
Cukry 3 g
Błonnik 17 g
Białka 23 g
Sól 0,02 g
Informacja o alergenach
bez glutenu | Tak |
bez skrobi pszennej | Tak |
bez laktozy | Tak |
bez dodatku cukru | Tak |
bez drożdży | Tak |
bez soi | Tak |
bez jaj | Tak |
bez orzechów | Tak |
bez sezamu | Tak |
bez łubinu | Tak |
wegańskie | Tak |
PKU (niskobiałkowe) | Nie |
BIO | Nie |
koszerne | Nie |